OM OSS

LICA

I mötet mellan Linda och Carin startade en idé; vi ska ta fram en klänning för kockar. Ett plagg, som är gjort av och för kvinnor. I diskussioner tog modellen form, detaljer sattes och prototyp syddes. Efter att ha testat klänningen i köket, gjordes några justeringar och slutligen var målet nått. Vi är oerhört stolta över att nu kunna presentera den första klänningen för kvinnliga kockar.

Carin Lundgren

Carin är textildesigner och jobbar framförallt med formgivning, mönsterkonstruktion och sömnad. Parallellt med arbetet kring kockklänningen tar hon fram plagg och utrustning för ridsport. Inom sportkonfektion ställs stora krav på komfort och funktion, vilket går väl hand i hand med utvecklingsarbetet av yrkeskläder.

Kläderna signalerar vem du är och det är självklart att kvinnor i branschen ska ha en valmöjlighet att kunna klä sig i anpassade och funktionella arbetsplagg.

Linda Letelier Hansson

Linda driver restaurangen ”Lindas Fingermat” i Skanör. 2015 var hon med i ”Sveriges Mästerkock” där hon gick till final. I många år har hon skrivit recept till olika mattidningar och hon har gett ut kokboken ”Comfort food: från Chile till Skanör”, 2019. Våren 2021 kommer hennes andra kokbok ut: ”Festliga bufféer”.

En klänning för kvinnor i branschen är inte bara mode, det är funktion, lika värde och professionalitet.